• Öykü Yarışmamız Başladı
    Ağaç Dikin
    Türleri Koruyun
    Çöpleri Azaltın

Genç Çevreciler ve Yazar Adayları Ödüllendirildi.

Çarşamba, 01 Haziran 2016 13:38 Sinan Tütüncüler
Yazdır PDF
Makale İçeriği
Genç Çevreciler ve Yazar Adayları Ödüllendirildi.
Tüm Sayfalar

Derneğimiz tarafından, Gaziantep’de lise öğrencileri arasında gerçekleştirilen Öykü Yarışmasının Ödül Töreni Tuğcan Otel’de gerçekleştirildi. 40 Öykünün katıldığı yarışma için düzenlenen ödül töreni, Dernek Başkanımız Sinan Tütüncüler’in açılış konuşması ile başladı.

Başkan Tütüncüler konuşmasında, Gaziantep’de mevcut yaklaşık 180 lise ve 120.000 lise öğrencisini bulunduğunu belirtirken, bu genç potansiyeli, çevre bilinci ve edebiyat sevgisi noktasında harekete geçirecek bir proje olarak Öykü Yarışmasını planladıklarını ve Milli Eğitim Müdürlüğünün desteği ile hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Öykü yarışmasını, seminerlerle desteklenen bir eğitim süreci olarak değerlendirdiklerini söyleyen Tütüncüler, öğrencilerin çevreciliği sadece bir kimlik ve etiket olarak değil, derin bir düşünsel faaliyetle içselleştirmelerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Öykü yarışmasına dair bundan sonraki hedeflerinin, yarışmaya katılan eserleri kitap haline getirip kalıcılaştırmak olduğunu ve bu yarışmayı her yıl tekrarlayarak gelenekselleştirmek istediklerini dile getiren Dernek Başkanı Sinan Tütüncüler yarışma jürisine de destekleri için ayrıca teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından gerçekleşen ödül töreninde, yarışma birincisi olan Hatice – Lütfü Akcan Lisesi öğrencisi Nursena Aykanat’a ödülünü İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kirazoğlu, yarışma ikincisi Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Nesiybe Bol’a ödülünü İl Dernekler Müdürü Özbey Tan, yarışma üçüncüsü olan Ayten – Kemal Akınal Anadolu Lisesi öğrencisi Helin Aydın’a ödülünü Şehitkamil Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Serkan Altunyurt verdi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere anı hediyelerinin, öğretmenlere teşekkür belgelerinin verildiği törende, 24 farklı okuldan, 26 öğretmen ve 40 öğrenci sahnede ödüllerini aldılar.

Son Güncelleme: Çarşamba, 01 Haziran 2016 14:56