• Öykü Yarışmamız Başladı

Çevre ve Doğa Temalı Öykü Yarışması Başladı

Perşembe, 11 Şubat 2016 10:50 Ergün Özuslu
Yazdır PDF

Doğa Koruma Derneğimizin, 2016 yılına yönelik planlanan etkinlikler kapsamında, ilimizde yer alan lise öğrencileri arasında “Çevre ve Doğa” konulu bir öykü yarışması düzenlenmiştir.

Bu öykü yarışmasının amacı, insanlarda çevre bilinci oluşmasının son düzlüğü olan gençlik çağlarında, gençlerimizi çevre ve doğayı odağına alan duygu, düşünce ve gözlemlerini kullanarak yaratıcı yazma faaliyetine özendirmektir. Çevre bilincinin, gençlerimiz için kuru bir söylem ve ezberlenmiş sloganlardan, yakaya takılan rozetten çıkararak, aktif, detayları düşünülmüş bir zihinsel uğraşa dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

Öykülerin, Çevre ve Doğa teması altında, çevre kirliliği, doğal yaşam alanlarının tahribatı, türlerin yok olması, atıklar, atık kirlilikleri, hava kirliliği, tüketim alışkanlıkları, küresel ısınma, su kaynaklarının kirlenmesi, su kaynaklarının azalması, ekolojik denge vb altbaşlıklarda, bu konulara temas edilecek içerikte yazılması gerekmektedir.

Söz konusu öykü yarışması ödüllü olup, birinci olan öğrencimize 500 TL, ikinci olan öğrencimize 250 TL, üçüncü olan öğrencimize 100 TL ödül verilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca ihtiyaç duyulması durumunda mansiyon ödülleri de verilebilecektir. Ayrıca ödül alan okullarımızın müdürlerine teşekkür plaketi, edebiyat öğretmenlerine ise teşekkür belgesi verilmesi planlanmıştır.

Öykü yarışmamız, ortaöğretimde 9 – 10 – 11 – 12. Sınıf öğrencileri arasında gerçekleştirilecek olup, başvurular bireysel olarak kabul edilecektir. Yarışmanın eser kabul etme tarihleri 26 Şubat 2016 - 29 Nisan 2016 tarihleri arasında olup, sonuçlar 20 Mayıs 2016 tarihinde açıklanacak, 5 Haziran Çevre Gününü içine alan hafta içinde ödül töreni düzenlenecektir.

Yarışmamıza ait şartname web sayfamızda duyurulmaktadır.

Son Güncelleme: Cuma, 12 Şubat 2016 11:34